Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες σημαίνει Εγώ Μαθαίνω Διαφορετικά

Στο rocket-lexia δίνουμε το όχημα και τη δύναμη στα παιδιά για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και να βιώσουν την επιτυχία στη μάθηση.
Η προσέγγισή μας
•  στηρίζεται στη συστηματική διδακτική αξιολόγηση κάθε μαθητή και μαθήτριας
•  περιλαμβάνει την πλήρη εξατομίκευση στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της υποστήριξης
•  εφαρμόζει ερευνητικά τεκμηριωμένες μεθόδους και τεχνικές
•  αξιοποιεί σύγχρονα διδακτικά υλικά
•  αξιοποιεί όλα τα μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας
•  αξιοποιεί τη διεπιστημονική συνεργασία μεταξύ διαφορετικών ειδικοτήτων των συνεργατών

Η ομάδα της rocket-lexia

Οι Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες δεν είναι αδυναμία μάθησης. Είναι μάθηση μέσα από διαφορετικούς δρόμους. Το κάθε παιδί μπορεί να πιστέψει: "Εγώ Μαθαίνω Διαφορετικά" και όχι έχω Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες. Κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά ξεκινούν με ενθουσιασμό τη σχολική τους ζωή. Είναι όλα έτοιμα να μάθουν να διαβάζουν και να γράφουν, να κάνουν μαθηματικούς υπολογισμούς και να ανακαλύψουν νέες γνώσεις. Συνοδοιπόροι τους σε αυτήν την πορεία, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

Ορισμένα παιδιά όμως συναντούν σημαντικές δυσκολίες σε κάθε βήμα μάθησης, απογοητεύονται, δέχονται συχνά άδικη κριτική για την αποτυχία τους, παρατούν κάθε προσπάθεια και αποτυγχάνουν.

Αυτή είναι η αρχή ενός φαύλου κύκλου που απειλεί τα παιδιά με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, αλλά ευτυχώς μπορεί να αντιμετωπισθεί. Μέσα από την έγκαιρη ανίχνευση και την κατάλληλη διδακτική υποστήριξη, όλα τα παιδιά μπορούν να μάθουν και να διεκδικήσουν την πρόοδο και την επιτυχία.

Εγώ μαθαίνω διαφορετικά